2018-01-08
将军澳广场开左间寿司店,行完山正值下午茶时间就去试下,不过佢无下午茶餐牌既,价钱应该同其他时间都一样。呢度用tablet落单,想食咩都可以随时落单,唔洗下下叫人落我地两个人叫左一碗饭、一碗乌冬同一客寿司,不过觉得份量比较少,食完都系觉得饿南関腐皮乌冬:汤底几够味,乌冬索左啲汤味系几好食,不过太细碗唔够喉。餐牌无写系迷你,所以以为系正常份量,点知黎到系迷你size。迷你长脚蟹饭:有蟹肉同蟹籽喺面,中规中矩,唔算得特别吸引,个饭较为淡口。虾天妇罗卷:一份只有3件,无咩特别。熊本紫甜薯:因为唔够饱,就叫多份甜品食。个皮烟韧口感好好,里面包住大大旧番薯肉,系天然番薯甜,一件好大旧,share食就岩哂。整餐来说,呢个最好食总括黎讲,份量上唔系好够,味道亦唔算好突出,属中规中矩之作。
虾天妇罗卷:一份只有3件,无咩特别。