2015-11-21 657 浏览
同朋友行完香港仔郊野公园, 就当场要补充返D卡路里啦。鸭脷洲无旺角铜记般繁华, 街头都颇暗, 难得有地方灯火通明, 大家就朝著这个方向去。小菜店, 岩哂啦~大家意见都各有不同, 小菜种类多, 大家点一个, 一定无问题啦~芝士牛油鲜鱿- 大家一睇到都问, 是否鱼柳?炸得好靓, 金黄色, 又有汁煮, 觉得像没有粟米的粟米斑块。原来是芝士~~~卖相好吸引, 上枱时已有好香的牛油味, 汁酱亦加大量洋葱, 好爽口清新。鲜鱿鲜炸好, 松脆可口, 鱿鱼入口易咬, 又好淋。黄金虾- 唔洗10蚊有一只, 算好平, 即炸蛋黄味香, 不过蛋黄都多溶了, 粒粒蛋黄不多。肉质都仍好爽口弹牙, 但炸得比较干。蒜蓉炒豆苗- 呢个真系份量多, 一般豆苗都偏贵, 呢间没有加钱, 分量都有成座山咁高, 而且蒜香好出, 又不油腻, 食得多肉类都应该食菜清清O下肚皮。
芝士牛油鲜鱿
黄金虾