2024-08-21
~人气炸馒头基本上你搜寻「麻辣风云」都会见到呢架炸馒头船,一上枱卖相已经好吸睛,孔明企系船头带住外脆内软金黄色嘅馒头出场真系好搞笑~酸菜鱼心食过好多酸菜鱼,鱼肉片方面系唔错嘅爽滑,味道方面就普通可能因为我哋order 少酸少辣,下次再试吓正常酸辣先,锅底有薯粉本来系觉得正嘅,不过薯粉大多数都系碎晒呢度就真系扣啲分喇~脆米海鲜炒饭好足料有虾、八爪鱼、蚬肉,味道方面正常,不过加上脆米食落都算几特别每一啖都食到脆米~干煸四季豆其实系少少辣嘅肉碎炒四季豆,不过不失~黄金豆腐金黄色四四方方嘅炸豆腐,惹味咸蛋黄包住软绵绵嘅豆腐,系邪恶但系好食~自选干锅最少自选5款食材,可自选口味同辣度,将所有食材以辣干炒煮法烹制,钟意食辣就啱晒喇~水晶锅巴鸡粒卷锅巴好脆炸成筒形方便放入炒鸡粒,小编就觉得鸡粒略为偏咸,未算好有惊喜~水蜜桃杂果茶~荔枝炸虾球呢个炸虾球真系好有惊喜上菜嘅时候成棵苹果树咁每粒虾球都要你自己亲手落去摘去食真系都几过瘾~黑糖脆炸糍粑作为饭局嘅尾声一定要食啲甜品嘅,糍粑以条状炸脆,我觉得未算好烟韧而且可能因为比较幼身炸到有啲干,不过黑糖酱味道算系几浓,可以一试
~酸菜鱼心
~脆米海鲜炒饭
每一啖都食到脆米
~干煸四季豆
其实系少少辣嘅肉碎炒四季豆,不过不失
~黄金豆腐
~自选干锅