2016-04-01
突然心思思想食蛋包饭,问左朋友好耐都唔知究竟附近边度有好味既蛋包饭,结果终于揾到呢见盛八食堂啦!佢位于fashion walk 既Aeon上面,其实都算几隐蔽下,朋友唔讲真系唔知里面原来有间餐厅。一入到去就见到佢系半开放式,虽然唔使等位,不过净系得一两个staff 搞到系门口企左一阵先有人招呼我地,而且waiter既态度有d冷淡,有待改进 虽然服务唔系十分好,不过餐厅装修同摆设就颇有心思,大家睇下呢个鸡蛋,估唔估到系咩黎架呢?其实佢系盐同胡椒樽黎架!真系好有心思好得意。我地叫左两个套餐包沙律/汤同野饮,不过我对佢个沙律好友保留 ...菜都算新鲜,不过上面加左椰果,同沙律格格不入,因为个沙律酱加左wasabi,食落去有阵几浓既味道,个人真系唔系好接受到椰果加沙律加wasabi酱...不过呢个豚肉白蛋包饭非常有意思,旁边陪左烧汁同芝士忌廉汁,净系卖相已经觉得非常精致同有心思,饭既分量好多而且系用番茄饭,煮得刚刚好,而上面既豚肉汉堡非常厚,食落有d似猪肉丸味,不过我略嫌有少少偏干,但系酱汁好多,味道方面烧汁较浓,而忌廉汁较甜,我觉得拌匀两种一齐食就最正啦!我地仲叫左个普通款式既蛋包饭,上
一入到去就见到佢系半开放式,虽然唔使等位,不过净系得一两个staff 搞到系门口企左一阵先有人招呼我地,而且waiter既态度有d冷淡,有待改进 虽然服务唔系十分好,不过餐厅装修同摆设就颇有心思,大家睇下呢个鸡蛋,估唔估到系咩黎架呢?其实佢系盐同胡椒樽黎架!真系好有心思好得意。 我地叫左两个套餐包沙律/汤同野饮,不过我对佢个沙律好友保留 ...菜都算新鲜,不过上面加左椰果,同沙律格格不入,因为个沙律酱加左wasabi,食落去有阵几浓既味道,个人真系唔系好接受到椰果加沙律加wasabi酱... 不过呢个豚肉白蛋包饭非常有意思,旁边陪左烧汁同芝士忌廉汁,净系卖相已经觉得非常精致同有心思,饭既分量好多而且系用番茄饭,煮得刚刚好,而上面既豚肉汉堡非常厚,食落有d似猪肉丸味,不过我略嫌有少少偏干,但系酱汁好多,味道方面烧汁较浓,而忌廉汁较甜,我觉得拌匀两种一齐食就最正啦! 我地仲叫左个普通款式既蛋包饭,上面铺满目鱼碎,我觉得煎蛋有一定厚度,又唔会太老,都算合格,而且酱汁有烧汁,茄汁同沙律酱,拌匀之后一齐食就最正啦~ 呢个炸蟹饼外面既脆浆比较似吉列猪扒既质地,而里面馅料都好多,虽然未见好多蟹肉,不过薯仔调味都算唔错,再加上个蜜糖芥末酱,正 系openrice有现金券都算几抵,不过如果正价的话我觉得同一价钱其实仲有颇多其他选择。