2023-05-03
夜晚想食日本嘢,所在以在公司附近揾咗呢间黑本亭日本餐厅,餐厅位于📍元朗裕景坊15-25号玉成大厦地舖,坐轻铁过去好方便👍🏻餐厅坐位宽敞,坐得好舒服,原来佢哋重有外卖寿司卖,晚上8点后重有外卖特价时段,抵呀💰青红苹果丝蟹子沙律 - 苹果丝好鲜甜,配上蟹子及沙律酱,份外美味🥗唐扬小池鱼 - 原条细小的池鱼即炸而成,香脆可口,好似食紧薯条咁样👍🏻 配上沙律酱,增添几 分鱼嘅鲜味🐟蒲烧鳗鱼串 - 鳗鱼好厚肉,配上鳗鱼汁,劲正,钟意食鳗鱼嘅朋友,一定要食呀👍🏻A5黑毛和牛串 - 和牛本身已经好浓牛肉味,烧完之后,牛脂走晒出嚟,入口时果种香浓嘅味和肉味,太吸引了,食到停唔到口🥩冲绳黑糖烧菠萝 - 菠萝本身都好甜,加上少量黑糖来烧,食嘅时候,又香又甜🍍DIY寿司刺身盛 - 呢一个系主食,好丰富嘅刺身加上寿司饭,卖相好吸引👍🏻 刺身好新鲜,全部大大件😍我哋要将刺身放上寿司饭,DIY成寿司,过程好有趣。我最钟意拖罗同埋三文鱼,拖罗无根,食到甘香味,三文鱼鲜甜又系厚切,正呀😋估唔到元朗会有间咁高质嘅日本餐厅,下次要再同朋友去多次👍🏻👍🏻