2018-08-26
每日最令人烦恼既问题就系食咩好!今日去左大角咀探朋友,有地胆带路,吾洗烦又有好推介!大角咀给我既感觉就系旧市区,觅食只会到邻近既旺角太子等,宜家连串大型商场座落区内,吸引哂人流,大街小巷相对门可罗雀,不过呢家主打创新意式风味既餐厅就坐无虚席。黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨 $108/5PIECE朋友推介呢个pizza系必试菜式,独创招牌菜兼得奖。薄饼外层洒遍芝士粉,里面口感有点烟韧,外脆内软,就甘食享受黑松露浓郁既滋味同芳香,不过香浓黑松露味盖过芝士味,未够突显出芝士味。点自家制既新鲜提子醋,酸甜开胃,食落冇甘干巴巴,个人偏爱这重食法。再者可配新鲜野菜沙律,清新得黎又吾寡。三种食法给予你三重享受。蜜糖慢煮烤猪手配蜜糖烧汁 $168慢煮嘅猪手格外软嫩,肉质丰厚,脂肪口感黏腻痴牙,充满骨胶原,份量十足,平时一个人可能食哂成只猪手,今次食吾哂。薯蓉软亦滑奶香,不似一般的粉状。美国特级西冷牛扒(12安士) $29812安士重既鲜嫩牛扒煎至7成熟,锁紧肉汁,牛味香浓,肉质柔软得黎又有咬口,配上蒜汁好香口。心太软朱古力布甸 $58心太软外皮脆薄口感似曲奇,热腾腾既朱古力酱澎湃满泻出黎,配上香滑
黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹心比萨 $108/5PIECE
蜜糖慢煮烤猪手配蜜糖烧汁 $168
美国特级西冷牛扒(12安士) $298
心太软朱古力布甸 $58
心太软外皮脆薄口感似曲奇,热腾腾既朱古力酱澎湃满泻出黎,配上香滑既云尼拿雪糕,冰火交融。
加州牛油果沙冰 $32
新颖口味,牛油果味吾识形容,饮落奶香顺滑,健康既味道,饮完成杯非常饱腹,好岩减肥人士。