2021-07-06 72 浏览
今日唔知系初一定十五,同行有位朋友想去食素,就拣左呢间素食餐厅。真系估唔到素食可以咁有惊喜~~~第一个点左个炸香芋波波里面劲多香芋!蕃薯条,好食~正常质素。呢个鱼香茄子意粉好有惊喜!!! 啲肉碎整到好似真肉完全食唔出系素食,而且唔会太油,意粉又煮到岩岩好。系份量唔算多,但真系好食。汉堡就真系有啲普通,因为佢得个大啡蘑菇,又无咩酱,成个食落有啲干,芝士唔够多,个包本身都有啲干,相比其他菜式,系有啲失望。咖哩猪扒饭,一入到去就见到好多人叫,我哋都唔执输叫左,非常非常好食!超多咖哩汁,加埋块平果食落口平衡返唔会太腻。猪扒炸得好松软,呢道菜系必食之选!呢个青意粉就有啲普通唔够味。最后黎到甜品,呢个pancake 好正又大份,我哋四个人食差啲食唔晒😂另外朱古力同个蛋糕就都好食不过无咩特别。
真系估唔到素食可以咁有惊喜~~~

第一个点左个炸香芋波波
里面劲多香芋!

蕃薯条,好食~正常质素。

猪扒炸得好松软,呢道菜系必食之选!

呢个青意粉就有啲普通唔够味。

另外朱古力同个蛋糕就都好食不过无咩特别。

2021-06-09
  • 泰式香辣不可能肉碎意粉