2018-02-23
有人请食饭,又点可能唔去食好西~其实之前公司party都有订过呢度,但一直未曾入黎食过book定枱,当日朝早都会double confirmset lunch都几多唔同类型嘅野可以拣先黎一人一个南瓜汤我问左海鲜有d乜野先决定,听落系每日有机会系不同海鲜配搭,入面有虾(切粒),鱼,蚬,墨鱼同三色椒d虾食得好放心,因为切左粒,虾肠有挑走;蚬唔多,4-5只,冇沙,一拉就离壳蟹肉意粉望落都ok多料同事要左肉眼7成,厚切!好容易就切得开,而且真系7成熟,唔会上到枱就冇啦啦变左well done不过觉得薯菜可以俾多少少最后先到比目鱼,同样都系薯菜问题,睇下望落几dry....不过条鱼系好食嘅,煎得够香,汁又唔会劲多,刚刚好店员都几留意客人食到咩程度,差唔多食完就上饮品,食完就好快收碟,但唔会觉得有压迫感下次可以同其他同事再黎食!
其实之前公司party都有订过呢度,但一直未曾入黎食过
book定枱,当日朝早都会double confirm set lunch都几多唔同类型嘅野可以拣
先黎一人一个南瓜汤 我问左海鲜有d乜野先决定,听落系每日有机会系不同海鲜配搭,入面有虾(切粒),鱼,蚬,墨鱼同三色椒
d虾食得好放心,因为切左粒,虾肠有挑走;蚬唔多,4-5只,冇沙,一拉就离壳 蟹肉意粉望落都ok多料
不过觉得薯菜可以俾多少少 最后先到比目鱼,同样都系薯菜问题,睇下望落几dry....
不过条鱼系好食嘅,煎得够香,汁又唔会劲多,刚刚好
下次可以同其他同事再黎食!
题外话/补充资料:
薯菜转意粉要+$30似乎有d贵,同埋冇得转饭