2018-11-30
而家天气开始冻啦,咁嘅时候紧系食火锅啦,放工前打电话比老二,叫佢今晚一齐食火㶽,约咗佢系佐敦地铁站等,因为有𠮶朋友介绍我去佐敦,𠮶度有间好出名嘅 火锅店,叫做(宝哥火锅味馆),地鉄站行过去都系大概 十零分钟咁上下,侍应比咗𠮶近窗口嘅位我地,餐牌有一个任饮任食套餐,分A,B,C,我地拣左A餐,先嚟一个刺身拼盘,甜虾和希灵鱼味道鲜美,跟住叫咗𠮶 宝宝鸡煲 我要咗一个小辣,咁就唔使要汤底,鸡肉 鲜嫩,辣味适中,食咗鸡煲先打边炉, 火锅配料 要咗,特级美国肥牛,野猪肉眼根,猪仔蝴蝶腩,百花酿油条 ,招牌白鳝片,脆肉鲩鱼腩,鲜鲩鱼卜,鲜虾云吞,凤城水饺,台湾贡丸,特级墨汁墨鱼丸,黑木耳,鲜鹅肠,饮品要咗啤酒,食咗大部份鸡件,先放美国肥牛先,肉质和口感都一流,配埋𠮶个人自家制酱汁,正,再食吓特级墨汁墨鱼丸先,真系用墨汁捞埋一齐整㗎,墨鱼味道好浓,又弹牙,其他食材味道都好OK,直得一提系野猪肉眼根,系我全晚嘅至爱,味道和口感都好正,两兄弟今晚饮啤酒都唔少,因为啲嘢食真系有水准,下次一定要再来食过,二佬话我介绍咗佢食呢餐正嘢,等佢做东㖞。
味道鲜美,跟住叫咗𠮶 宝宝鸡煲 我要咗一个小辣
特级墨汁墨鱼丸,黑木耳,鲜鹅肠
又弹牙,其他食材味道都好OK,直得一提系野猪肉眼根
,系我全晚嘅至爱,味道和口感都好正,两兄弟今晚饮啤酒都唔少