2019-11-08
喺炮台山上完堂然之后就喺附近揾下有啲咩好食,见到有一间铺头叫做初味,几特别,价钱又唔算话好贵于是就入去试一试。推开门见到佢嘅装修几有情调好适合一啲情侣嚟。个日同朋友喺下昼嚟所以呢就食咗两个午市套餐,除咗午市套餐之外佢仲有啲到会嘅服务同埋下午茶嘅小食都相当之吸引而且夜晚仲有一个五道菜嘅套餐下次有机会我都会嚟试吓而钟意食生蚝嘅朋友仔都可以选择嚟呢一间餐厅试吓佢嘅生蚝价钱都唔算太贵,佢有生蚝同埋走嘅一个set,啱晒啲想倾吓心事摸下酒杯底嘅你讲返我哋带咗啲咩套餐先:呢一份系西班牙黑毛猪柳配烧虎虾呢道菜非常之有惊喜首先佢嘅黑毛猪非常之juicy!烧完之后佢嘅肉质仍然好西联可以完全咁样封存肉汁,而且猪肉味浓,非常好食!而虎虾非常之大只,而唔会煎得过熟,啱啱好。另外我亦都好欣赏佢睇个主菜下面配上大量嘅蔬菜配菜当中有我最钟意食嘅豆角同埋茄子亦都有配上薯仔同埋番茄仔非常之丰富另外我朋友叫咗一份系烧牛柳配明太子带子个带子好大粒好鲜甜!而且配上明太子感觉好特别朋友叫嘅呢一个牛柳系三成熟真系煎得啱啱好仲有一啲血汁流出黎。劲好咬口,牛肉味浓,不得了!午市套餐亦都会配上左沙律同埋餐汤,沙律菜非常之新鲜而且配上哈密
而且夜晚仲有一个五道菜嘅套餐下次有机会我都会嚟试吓
讲返我哋带咗啲咩套餐先:
呢一份系西班牙黑毛猪柳配烧虎虾
呢道菜非常之有惊喜
另外我朋友叫咗一份系烧牛柳配明太子带子
个带子好大粒好鲜甜!
而且配上明太子感觉好特别
午市套餐亦都会配上左沙律同埋餐汤,沙律菜非常之新鲜而且配上哈密瓜非常清甜爽口。餐汤系蘑菇忌廉汤非常之香口浓郁