2023-11-28
一直都好想试吓食夏威夷鱼生饭🍚咁啱出湾仔做野,就发现汕头街有一间㖞😍就梗系嗱嗱声去试吓啦💨一睇到个Menu已经有好多选择,有佢哋嘅Signture bowl(已经帮你配搭好晒,系选择困难症嘅福音)另外亦都可以自由配搭🤭我哋今次试咗:ONO🍚(Signture bowl) 一碗入面有三文鱼🐟,寿司饭,温室青瓜🥒,鸡蛋丝🥚,蟹棒沙律🥗再配上果仁芝麻酱同芝麻。一听到咁多配料就知道好丰富啦🈵三文鱼配上清爽嘅青瓜,呢个配搭食落唔油腻之余仲好清新,再加上蟹棒沙律,真系越食越开胃🤤另外因为有小朋友都一齐食,所以我哋另外再自选配返碗适合小朋友嘅- Build your own bowl🥣我哋选择咗杂菌香菇🍄寿司饭,甜粟米🌽鸡蛋丝🥚樱桃蕃茄🍅牛油果配上鲣鱼酱油💕鲣鱼酱油味道甜甜地,配上牛油果成个味道就好似食紧三文鱼咁😚杂菌香菇亦都好腍,以为小朋友冇嘢啱呀,都有选择㗎👅而小食我哋叫咗炸莲藕脆片🥢同蟹棒沙律🥗小朋友见到个莲藕脆片已经双眼发光,服务员仲好贴心咁话小心热添🤭食落香口脆卜卜,完全唔觉得油腻,真系一块接一块呀👍🏻蟹棒沙律调味啱啱好,上面亦都有蟹籽增加口感,下面亦都有生菜垫底添🥰讲吓个环境先,餐厅嘅环
我哋今次试咗:
ONO🍚(Signture bowl)
而小食我哋叫咗炸莲藕脆片🥢同蟹棒沙律🥗
讲吓个环境先,餐厅嘅环境感觉舒服,充满夏威夷风情🥰亦都有满满嘅装饰🎍座位选择有靠近窗口,吧枱同半卡位😊可以配合到唔同人数嘅需要❣️