2008-09-13 42 浏览
睇完「蔡澜叹名菜」介绍此菜馆又看完咁多人激赞的食评便决定相约朋友来试下! 我们一行三人(全女将), 点左以下的菜 (11-09-2008) :- 汤 (2x 是日老火例汤:合掌瓜章鱼煲瘦肉 + 爷爷手打鱼丸清汤) - 非常热, 又无味精, 正! 极力推介! 蒸萝卜丸子 @ HK$42 - 好食! 有萝卜味又烟un. 一个order只得五粒!! 爷爷腐皮脆味卷 @ HK$42 - 硬身左小小! 又唔觉得又咩特别。 霸爷鸡 (半只) @ HK$118 - 正, 超好味及入味。D姜同葱煮到刚好,软硬适中, 鸡肉又tender。 青瓜糟汁虾 @ HK$138 - 这个麻麻地, 虾完全唔入味。但个酱汁就几好味! 马拉盏虾酱唐生菜煲 @ HK$78 - 份量比较少。 油左D, 味道一般啦! 是晚送的甜品 「雪梨雪耳糖水」就几好食!总体来说都好食, 不过份量就很细, 略为贵, 对男仕来说绝对不够。服务态度非常好! 会再帮衬试下其他的爷爷招牌菜! 蔡澜的食评绝对可以信赖, 相反那位苏小姐就..唉..算了吧!

是晚送的甜品 「雪梨雪耳糖水」就几好食!

爷爷腐皮脆味卷
蒸萝卜丸子
霸爷鸡 (半只)
青瓜糟汁虾
蒸萝卜丸子
霸爷鸡 (半只)