2025-02-05 0 浏览
今日去开尖沙咀 听讲有间好好食嘅布丁烧 第一次听 所以我对呢样嘢都好有兴趣就去咗试啦地点超方便 喺尖东站一出隔离唔使行1分钟就到呢间呦呦鹿鸣布丁烧 舖头有卖散水饼同埋蛋糕 由一对专诚去台湾学艺嘅夫妇开设 去到舖头 店员超级有礼貌 布丁烧上面嘅图案都有好多 我哋拣咗Earl Grey同埋hazelnut 上面分别系合家平安 同埋久别重逢Earl Grey 嘅茶味好出 亦都好清香 再加上布丁嘅香味 清香得黎又带d 茶味 非常值得一试Hazelnut 嘅榛子味好香浓 食完一啖之后 榛子嘅余香仲会系口到留低 岩晒钟意食榛子嘅人呢到仲有几款热门口味 柳爷布丁烧 (椰青味)同埋忘忧唂布丁烧(朱古力味) 下次要试埋😍