餐厅: 隨心
资讯:

2018-03-10 124 浏览
好耐冇同朋友岀黎食饭,今日我地黎试下新加坡菜。我地都未试过😆系地铁站岀左行一阵就到,入到去感觉餐厅空间好大,位置好阔落,坐得好舒服。我地坐低后逼不及待要拣野食,因为太饿了。我地拣左好多野食参巴鸡翼、海鲜喇沙、海南鸡饭、马来西亚肉骨茶同柠檬薏米水。参巴鸡翼系用炸嘅方式去煮。有点似香矛鸡翼,因为都食得岀有香料味。另外,鸡翼外脆内软,肉质好滑,好大只!海鲜喇沙嘅喇沙唔会辣,岩晒唔食得辣嘅朋友。另外,海鲜料超多,有虾、蟹柳等等,样样都好大旧,完全抵晒😆最正系豆卜索晒啲喇沙味,食落口好多汁,好香。面质都煮得好适中,因为我地叫左好多野,好迟先食呢碗,但都冇稔到一pat野咁。好正呀👍朋友最中意呢碗❤️海南鸡饭嘅鸡极滑。系真系好滑。重点系去晒骨,好岩我地呢啲懒人。饭亦好香,有鸡油嘅香味,同时啲饭粒粒分明,又唔会极硬,我劲中意。仲有啲酸酸甜甜嘅配菜黎醒胃,真系一流呀。我就最中意呢个饭啦❤️第一次饮肉骨茶,觉得好好饮。我地拣马来西亚肉骨茶因为呢个系重药材味啲,我地中意药材味多啲,另一个系偏胡椒味。入面药材系真系多,我地都觉得好好饮,但因为我地两个人仲要叫一大窝,饮到好饱。汤料好多,份量十足。有得食有得饮。柠檬
我地坐低后逼不及待要拣野食,因为太饿了。
参巴鸡翼
海鲜喇沙
随心海南鸡饭(无骨)
马来西亚肉骨茶
柠檬薏米水(低糖)
柠檬薏米水真系好赞,首先佢真系做到低糖嘅效果,另外,觉得成杯饮品好滋润,食到饱饱滞滞,饮返杯消下滞最好不过。
总括黎讲,系间好有诚意,好有心嘅一间餐厅。装潢未必好有新加坡嘅味道,但食物包你满足。老板亦好乐意去解答问题,仲会介绍有咩好食,对第一次食嘅我地黎讲,系好开心,因为我地唔知食咩好😆
参巴鸡翼
海鲜喇沙
随心海南鸡饭(无骨)
马来西亚肉骨茶
柠檬薏米水(低糖)