2023-01-11 51 浏览
好少食异国菜 今日就黎到铜锣湾初尝印度菜 原来呢间印度餐厅晏昼都有自助餐平日都系百零蚊一个人下次有机会就再同屋企人黎试下今日就黎呢度试过晚餐觉得几正🤭所以自助餐既质素我谂都应该冇问题的🤣🔸洋葱杂菜锅煮咖喱鸡好多杂菜,包括青椒红椒洋葱蕃茄等,咖喱味好浓辣辣地好好食 特别叫咗呢个咖喱鸡去配住印度香料皇饭同烤饼黎食 真系超!正!😂😂🔸原味烤饼热辣辣好香脆 系配咖喱必备😋🔸印度香料皇饭饭粒够干身,烟靭得黎有咬口,比起白饭更加适合配搭咖喱汁食用饭粒亦带有但阵阵嘅印度香料味🔸西兰花汤超浓西兰花嘅味道,加咗黑椒调味味道好香🔸蕃茄甘笋汤酸酸地加咗啲芝士系汤入面,令个汤好滑🔸Roohafza virgin mojito 青柠同梳打既味道好夹 好钟意呢个酸酸地嘅味道 薄荷味好清新 但呢杯mojito点解会咁红呢?😂原来佢系落左印度产既玫瑰露(Roohafza)所以饮料都带有d玫瑰甜香 佢地经常拎黎做甜食同冷饮,唔知大家有冇试过呢?🤭🍀总结好正宗既印度菜 咖哩唔会太辣又够香 衬烤饼同皇饭超正 汤亦好滑好香 而饮料亦好impressed 餐厅亦好阔落同舒服 推介🥰
平日都系百零蚊一个人

🔸原味烤饼
热辣辣好香脆 系配咖喱必备😋

🔸印度香料皇饭

🔸西兰花汤
超浓西兰花嘅味道,加咗黑椒调味味道好香

🔸蕃茄甘笋汤
酸酸地加咗啲芝士系汤入面,令个汤好滑

🔸Roohafza virgin mojito

🍀总结