位于炮台山电器道既台式餐厅 - 遇见花莲🪷食物种类都几多,其中有火锅、蛋饼、台式小食、饭类、面类、台式甜品等等⋯⋯美食种类应有尽有😋天气闷热,煮少餐饭,放工之后一于食埋饭先返屋企😗QR code落单,方便快捷🤟🏻 见到餐牌上既九宫格卖相几吸引,每款少少,咁就可以试到花莲唔同既小食啦🥰小食拼盘当中有花雕醉鸡卷、台湾香肠、牛肚、炸鱼、卤蛋(溏心蛋)、炸地瓜条、猪大肠、盐酥鸡、麻辣鸭血。小编认为炸物同鸡卷最出色👍🏻盐酥鸡咸味适中,鸡肉外脆内嫩。炸地瓜条酥脆可口,甜甜地解辣一流😜 至于鸡卷肉质嫩滑,阵阵花雕酒香,好开胃!九款小食充分展现出台湾风情🫶🏻每次食台湾野都一定会叫我最钟意既蛋饼🥹💕Order咗古早起司芋泥肉松卷饼(逢甲名物)try try,唔错喔❣️蛋饼饼皮厚度适中,浓郁嘅芝士加上口感绵密既芋泥,饱肚感up,值得一试👍🏻呢度既小锅价钱亲民,份量十足!今次叫咗个招牌一品臭臭锅两个人share😝 辣度有大、中、小、特辣任君选择。我地拣左小辣,但都几辣下🥵🌟建议唔食辣既朋友仔记得叫走辣阿。配料分别有白豚肉、臭豆腐、麻辣鸭血、新竹贡丸、米血糕、猪大肠、鹌鹑蛋、蔬菜、沙律、呜门卷等等⋯⋯臭豆腐有两

天气闷热,煮少餐饭,放工之后一于食埋饭先返屋企😗

呢度既小锅价钱亲民,份量十足!
今次叫咗个招牌一品臭臭锅两个人share😝 辣度有大、中、小、特辣任君选择。我地拣左小辣,但都几辣下🥵🌟建议唔食辣既朋友仔记得叫走辣阿。配料分别有白豚肉、臭豆腐、麻辣鸭血、新竹贡丸、米血糕、猪大肠、鹌鹑蛋、蔬菜、沙律、呜门卷等等⋯⋯臭豆腐有两款,黑色麻辣口味偏薄身,比较吸汤,而白色𠮶款系平时去台湾夜市食𠮶只臭豆腐,臭味十足😜 呢度既火锅主食包埋饭/薯粉。我地拣咗薯粉,薯粉既份量以一人火锅黎讲都几多,两个人share就啱啱好👍🏻

黑糖珍珠奶茶🧋(跟餐+$12)

叫咗少甜少冰,甜度适中,正常发挥。
黑糖珍珠口感软Q带点烟韧,咀嚼控必点🌟

古早仙草三色芋圆💛🩵💜

芋圆➕仙草呢个配搭完全系我杯茶😋
卖相色彩缤纷,配料丰富❣️
三色芋圆(地瓜圆,芋圆,紫薯圆)
软糯感十足,亦可满足到我三个愿望,可以食到哂三款口味👍🏻作为饭后甜品黎讲,大满足阿🥰🫶🏻