2023-05-06
朋友就黎生日,次次食黎食去都系西餐,所以今次就谂住转下口味,试下高级版印度菜🫶🏻👳🏼♀️去之前上网已经见到装修好靓,去到一开䢂门,简直好似去左印度皇宫咁🤩🕌而且啲碟同餐具都好有印度风味💚我早过朋友到,所以系等紧佢之制,店员就俾左一碟仔小食我系啲nachos 入面有啲胡椒粒,几好食,同埋个店员好贴心咁提醒我下面𠮶啲粒粒净系装饰,唔食得🤣🤣我地之前系dining city book 左,所以会有个特别嘅menu有前菜,主食同甜品,我同朋友有2 个人,可以试2 款前菜同2 款主食🥳第一款前菜叫左Keema Pav,即系系羊肉碎,再俾埋几块面包你𩠌,啲羊肉一啲都唔臊,同埋唔会太重口味,个面包仲要焗到热辣辣同埋外脆内软,配埋一齐食真系好夹😋第二款前菜叫左Angara Murgh Tikka, 即系用印度香料腌左嘅鸡肉,上面啲酱系乳酪+ 姜+蒜,听落好似好奇怪嘅组合食落口原来系咁夹,啲鸡肉都好嫩滑。仲要佢啲前菜都算大碟,唔系食一啖就冇个啲🤪到主食了❤️🔥 我地叫左Old Delhi Butter Chicken 同Chutney Signature Dal, 咖喱入面都有好多旧肉,绝对唔系hea
而且啲碟同餐具都好有印度风味💚
我早过朋友到,所以系等紧佢之制,店员就俾左一碟仔小食我
Keema Pav
Angara Murgh Tikka
Old Delhi Butter Chicken & Chutney Signiture Dal
到主食了❤️🔥 我地叫左Old Delhi Butter Chicken 同Chutney Signature Dal, 咖喱入面都有好多旧肉,绝对唔系hea 你,有浓郁嘅正宗咖喱又点可以少得naan bread🤓
Garlic Naan & Butter Naan
每一个主食可以叫一款,我地就叫左Garlic Naan 同Butter Naan 试,我就钟意Garlic 多啲,因为每一啖都有蒜蓉味,啱哂钟意重口味嘅我,但朋友就钟意奶油多啲,2 款都咁好食!
Garlic Naan & Butter Naan
佢啲份量都唔会同你客气,每人有两大块naan bread, 大过我只手好多好够饱🤰🏻
Ras Malai
最后因为事先同左店员讲系庆祝生日,所以佢地都系甜品度送个生日牌同俾支蜡烛我哋,个甜品好似一粒蛋糕浸左落去啲糖水咁,我地就唔太识欣赏🤣同埋美中不足就系佢唔会帮我地写生日朋友嘅名系个牌度
店员全部都好nice 帮我地影相,仲要劲贴心提我地搽唇膏先🫶🏻🤣最后仲张即影即有痴系张卡度送俾朋友,总括而言,我同朋友都好满足,系一间好值得去嘅餐厅,会再黎庆生💗🥰