2020-11-20
而家去长洲多左一个打卡新热点,何谓无人不知。为免遇到人龙,我地12点九去到,但估唔到店内已经满座,未知客人系因为呢幅特色「长洲MTR站」墙而来、定系酸奶而来、抑或黄色而来呢?! 我本身系被「长洲墙」所吸引,全因为有一次系FB见到有人打卡,当下好傻咁谂,「点解我唔知长洲开左个MTR站既?!」,因而勾起我对佢既兴趣。其实本身自己唔系好中意饮呢类甜饮,但见评论唔差,又觉得酸奶较为健康,所以决定一试。(就连同行者都因我而主动买野饮而感到惊讶)经典角酪 $28其实我系第一次饮酸奶,第一啖既感觉系好酸!!....但甜度调配得刚好,唔会盖过酸味,酸酸甜甜,好好饮!! 再加上底部有煲到半开花既紫米增添口感,令第一次饮酸奶既我,留下美好既印象!!
经典角酪 $28