2021-06-06
早早预订左午市因为呢排做紧假日午市优惠四个人去真心抵午市二人set从$1180到$2280,第二set半价人均不到五百我地第一次黎,想拣铜锣湾新店or湾仔海景店谂住食好西睇靓view最后黎左观塘总店,因为方便朋友之后gathering店舖风格系简洁,分左几个房,其实4人以上等于包左房啦~仲正,可以自成一阁,几cozy而且可以泊车系店舖隔离,我地黎到先知,记得订位时顺道预约喔,唔紧要,泊日升中心都ok,行一条直路都方便初尝板神铁板料理,我地都本住小试心态就叫左个started price $1180 set,而其他set主要系“肉皿“果part,牛肉唔同前菜面豉青瓜芦荟粒田园沙律有红腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜清爽带少小酸,酸甜开胃刺身5点甜虾,带子,炉鱼,深海池鱼,吞拿鱼惊艳到我的系甜虾爽甜带少少腍口,时令池鱼,鱼质实,爽身带甜煎银雪鱼煎得外脆干身,食落油脂满嘴都系,多汁香滑另分开鱼皮处理,不停用煎压方式煎香鱼皮所以未食,一睇都知佢脆口师傅十分有心思,煎完鱼皮立刻造型,摆盘立刻精致哂,除左味觉,视觉都系享受我地梗系“相机食先“,用打咭一流鲍鱼焗煮少少豉油加油做调味爽弹腍身,新鲜就系唔通d
因为呢排做紧假日午市优惠
四个人去真心抵
午市二人set从$1180到$2280,第二set半价
人均不到五百
我地第一次黎,想拣铜锣湾新店or湾仔海景店
谂住食好西睇靓view
最后黎左观塘总店,因为方便朋友之后gathering
而且可以泊车系店舖隔离,
我地黎到先知,记得订位时顺道预约喔,
唔紧要,泊日升中心都ok,行一条直路都方便
初尝板神铁板料理,我地都本住小试心态
就叫左个started price $1180 set,
而其他set主要系“肉皿“果part,牛肉唔同
前菜面豉青瓜
芦荟粒田园沙律
有红腰豆,蕃茄仔,粟米,沙律菜
清爽带少小酸,酸甜开胃
刺身5点
甜虾,带子,炉鱼,深海池鱼,吞拿鱼
惊艳到我的系甜虾爽甜带少少腍口,时令池鱼,鱼质实,爽身带甜
煎银雪鱼
煎得外脆干身,食落油脂满嘴都系,多汁香滑
另分开鱼皮处理,不停用煎压方式煎香鱼皮
所以未食,一睇都知佢脆口
师傅十分有心思,煎完鱼皮立刻造型,
摆盘立刻精致哂,除左味觉,视觉都系享受
我地梗系“相机食先“,用打咭一流
鲍鱼焗煮
少少豉油加油做调味
爽弹腍身,新鲜就系唔通d
未煮之前系望住鲍鱼仲郁紧
二人前每位送龙虾半份
师傅先原只煎,再拆肉分开煎,之后亮点系用虾膏爆炒龙虾肉,整间房香味四处,邪恶美味
之后,待应同我地讲声会拎龙虾头同谷去整一个龙虾味噌汤,稍后送上
间埸时间,送上甜甜的牛油砂糖多士
好邪恶
肉皿就薄身牛肉包住炸蒜,葱
炸蒜好香脆,冇油腻感,系爽
底下面包垫住香葱炸蒜牛肉卷,吸下油
食落冇咁油腻
今日时疏系樱花虾娃娃菜,作为尾声食个菜
疏爽下
最后食埋炒饭同甜品结尾
一路食一路睇住师傅表演式处理食材
值回票价
P.S
.值得赞扬店员同师傅分别食之前,询问有冇咩唔食,中途都问及味道作调节,每个食客的咸甜度不一,呢点系好贴心
而且抽风系统好,冷气够,食完冇油烟味