2019-12-09
依排工作有D辛苦,所以放工约左同事去食下好野,倾下计联谊下,同事话太子酒吧街有D餐厅,餐厅气氛几好,又有酒饮,但又洗食二手烟冒餐厅。于是,我地睇下Openrice,睇下边间最好,见依间野食相唔错,所以去睇下点啦。门口装潢几别致,有D扭蛋机,亦布D feature菜式。原来依间餐厅系西班牙领事馆都推介既餐厅,系信心推荐。入到去,环境都几暗,但几有气氛,颇relaxing。里面既坐位都系以bar既高枱櫈为主。一入到去,waiter先比menu同chips。chips要比$40,无限refill,几好食,唔Hea。Menu方面,有main course、pizza and tapas。仲有drink menu,虽然佢好多酒,但我地最后都决定唔饮,只系叫左ginger ale。我地睇完叫左—Tapas: 地道墨西哥鸡肉杂菜夹饼、芝士杂菜烟肉焗酿大菇、Drink: Ginger alePizza: 西西里海鲜pizzaMain course: 西班牙板烧黑豚肉先黎一个西西里海鲜pizza: 芝士拉丝感十足,皮脆得黎又暖,有料既地方又软,几好味。再黎一个西班牙板烧黑豚肉:好贴心,所有野食都切好晒
于是,我地睇下Openrice,睇下边间最好,见依间野食相唔错,所以去睇下点啦。 门口装潢几别致,有D扭蛋机,亦布D feature菜式。
原来依间餐厅系西班牙领事馆都推介既餐厅,系信心推荐。
Drink: Ginger ale
Pizza: 西西里海鲜pizza
Main course: 西班牙板烧黑豚肉
再黎一个西班牙板烧黑豚肉:好贴心,所有野食都切好晒,有薯角,肉同沙律。黑豚肉口感几好,有烤猪应有既味道,配埋烧汁唔错。
芝士杂菜烟肉焗酿大菇:外表睇落满满既filling,一切落去,好juicy! 几正
地道墨西哥鸡肉杂菜夹饼:食到依个course黎已经好饱.... 不过依个夹饼几有风味,个皮好似脆片咁,入面有啲辣辣地既filling,充满惹味既辣。
总结:埋单600$几蚊,其实可以叫少啲野食,都一样咁饱。食物性价比唔错,环境唔错,值得一试。
PS: 员工好敬业,系寒风之下系门口promote都系著短袖衫,好犀利!