2023-09-20
之前为左婚礼要忍口,好耐冇出动做foodie啦, 而家一切都搞掂晒,可以带住新晋老公再次出击享受美食😆首次出击当然要拣🐹🦭都最钟意嘅美食,寿喜烧一定唔可以错过😆因缘际会得知尖沙咀有间烧肉个寿喜烧好特别,好食得黎又啱晒打卡,一于决定就系你啦😁舖头位于H Zentre地下,尖东/尖沙咀L1出口一过对面就到,超级方便,舖头装修好有日式风味,晏昼都好多人食,咁受欢迎,质素一定有保证!棉花糖寿喜烧套餐专程黎就系为左呢个棉花糖寿喜烧,绵花糖放左系个架上边,系寿喜烧酱油底嘅正上方,蒸汽慢慢将d绵花糖溶化,绵花糖一丝丝咁滴落黎,真系好靓,啱晒打卡😆d牛油花分布超靓,不愧为日本产A5优质和牛,绵花糖同寿喜烧嘅惊喜配搭,味鲜嘅酱油比一般更甜,和牛蘸落个蛋浆成块口感好滑,油香好重,最后d蔬菜放落个汤底熬,索晒个酱油底,蔬菜本身嘅甜加上绵花糖嘅甜再加上牛油嘅香同酱油嘅鲜,令味道更添层次松叶蟹海胆甲罗烧石锅饭御膳除左绵花糖寿喜烧之外,我们仲嗌左个松叶蟹海胆甲罗烧石锅饭,蟹盖放上满满蟹肉蟹籽再加上新鲜海胆,用黎捞饭食认真一流,石锅饭饭焦唔算太㶶,食落有饭香,而且套餐仲有沙律,茶碗蒸同甜品,非常丰富,CP值非常高😆
棉花糖寿喜烧套餐
松叶蟹海胆甲罗烧石锅饭御膳
婚礼后食完呢餐补充满满元气,我们两个都捧住个肚dum走,可以用咁正嘅呢餐再次开启我们🐹🦭嘅foodie旅途认真开心,之后要继续食多d好野正野先得🤭