2023-10-09
初尝素食版法国菜。需要经whatsapp预约,并系用餐前3日向餐厅落单。午市套餐上嘅菜式全部都可以走五辛同提供纯素选择。Set lunch2 Courses $158 3 Courses $188Starter 尼斯沙律经典核桃沙律核桃沙律整体味道比较酸。个人觉得尼斯沙律比较好食,唔太酸之余,食材亦比较丰富,有沙律菜、新吞拿、鸡蛋、豆角、橄榄、车厘茄等。Main卡苏莱砂锅 (+ $30)普罗旺斯酿蕃茄卡苏莱砂锅嘅素油封鸭望落好似真肉,其实系腐皮包住类似竹蔗嘅条状物,外皮焗到好香脆。底下系白扁豆、薯仔蓉、红萝卜、芹菜等材料,黑椒味浓。素肠爽口。蕃茄入面酿咗素肠同芹菜等材料,有香浓嘅香草同黑椒味。蕃茄下面放咗意大利饭,有淡淡蕃茄嘅酸味。Vegan Dessert法式焦糖炖蛋经典柠檬挞2款都系纯素甜品,炖蛋用云呢拿籽、豆奶等材料制成,表面嘅焦糖脆口。柠檬挞味道比较酸,饼皮香脆。跟餐饮品: Ice Tea Peche
Set lunch
2 Courses $158
3 Courses $188
Starter
尼斯沙律
经典核桃沙律
Main
卡苏莱砂锅 (+ $30)
卡苏莱砂锅
普罗旺斯酿蕃茄