2022-11-27 706 浏览
黎中环要食特色菜,揾返自己私藏美食list,有间秘鲁菜!地点黎讲,都算中环嘅隐世。店主系秘鲁人,装修异国温馨风,一幅幅秘鲁美食,例如烤肉,带我地离开咗中环。我食点咗烟熏猪肉三文治及薯条。面包叫做Chulls 面包,比较薄身,厚度大约系嘉X薄白面包。薄得黎最正系脆身,较一般三文治更有口感。三文治内有烟熏猪肉同埋蕃薯。味道上好丰富,秘鲁菜用咗好多香料,但唔会太重口味,唔会好似印度菜咁抢flow,而系配合到材料天然味。系呢个三文治有沙沙酱、黄辣椒酱、烟熏味,再加蕃薯甜味。好耐冇食过咁正嘅三文治。朋友点咗招牌秘鲁烤鸡,再加蕃薯同沙律菜两个配菜。烤鸡同样有香料,好滋味。皮脆肉嫩,质素好,值得再试。食完增加我地对秘鲁菜嘅兴趣。

烟熏猪肉三文治及薯条

秘鲁烤鸡

食完增加我地对秘鲁菜嘅兴趣。
2022-11-26
烟熏猪肉三文治及薯条