2019-10-02
唔知点解呢排好似好兴泰式船面,所以呢日经过呢间泰浓面,装修简单、价钱亲民,又专卖船面,所以就入咗去试下~门口有呢部喺墙穿出嚟嘅泰国tuktuk🤣 so cute顶级安格斯牛肉船面(金边粉)($88)生牛河大家一定唔陌生架啦,但系要牛肉好食就唔系咁易揾到。好多时生牛肉浸耐咗会比较韧,但系佢呢到嘅牛肉都算比较高质,浸得耐都依然好食。除咗牛肉好食之外,值得一提嘅系船面面头嘅炸猪皮,口感好脆,浸咗少少汤,正!面拣咗金边粉,幼幼地、少少烟韧~讲咗咁多,其实重点喺个汤度,重牛味嘅汤加埋啲葱真系好鬼香😝黑豚肉冬荫功汤船面(薯粉)($68)冬荫功汤食落十分正宗,唔算话好辣,比较酸甜,食咗一啖会好想继续食落去😋汤里面除咗有黑豚肉同配料,仲有虾同青口,好真材实料!呢碗就拣咗薯粉,幼身好易食~泰式海南鸡饭($68)海南鸡饭可以拣白饭同油饭。我哋拣咗油饭,好香,而且唔会有油腻嘅感觉!鸡肉嫩滑,配埋个汁,好惹味,好好食😛虽然呢个比较容易喺餐厅到食到,但系要揾到呢个质素嘅海南鸡饭都唔系咁容易。泰式小食拼盘($68)呢个值得一试,因为呢三样野都一样咁好食,又够热辣辣😛虾饼好有嚼口,同甜酸酱真系好夹;鸡翼啖啖肉😙最钟
门口有呢部喺墙穿出嚟嘅泰国tuktuk🤣 so cute
面拣咗金边粉,幼幼地、少少烟韧~
讲咗咁多,其实重点喺个汤度,重牛味嘅汤加埋啲葱真系好鬼香😝
汤里面除咗有黑豚肉同配料,仲有虾同青口,好真材实料!
呢碗就拣咗薯粉,幼身好易食~
海南鸡饭可以拣白饭同油饭。
我哋拣咗油饭,好香,而且唔会有油腻嘅感觉!
鸡肉嫩滑,配埋个汁,好惹味,好好食😛
呢个值得一试,因为呢三样野都一样咁好食,又够热辣辣😛
虾饼好有嚼口,同甜酸酱真系好夹;鸡翼啖啖肉😙
最钟意嘅就系炸芝士云吞,几有惊喜!!!佢里面嘅芝士有啲流心嘅感觉,外层好脆,内里烟韧,好过瘾✨
第一次试船面嘅感觉都唔错,呢间餐厅都试得过!😆
Menu: