2024-01-18 246 浏览
响坊间热闹街道中,朝著张门面都系咁吸引人嘅店行去。今次食评目标,系𠮶间摆满漂亮蛋糕令人垂涎三尺嘅餐厅。🍰首先,个草莓西瓜蛋糕真系够晒惊喜。饼底用嘅杏仁,食落口感上嚟啱啱好,唔会过硬或者劲干。夹心部分嘅西瓜同草莓,清新解热,加埋淡淡嘅玫瑰香味,好食到停唔到口。玫瑰花办点缀,卖相粉嫩,靓到不得了,一眼望去已经觉得赏心悦目。𠮶个斑斓芒果紫米蛋糕,就食到一个fusion嘅新感觉。口感层次分明,一层层嘅芒果、紫米,同班兰忌廉相间,每一啖都至好唔同。食落去既清香又充满热带水果嘅鲜甜。至于个菠萝芝士蛋糕,酸酸甜甜,当中嘅芝士味平衡得好好,同菠萝完美融合。饮品方面,柠檬冰摇咖啡绝对系夏日必饮嘅凉快选择。柳橙鲜脆,咖啡香醇,两者交融得就如你一脚踏入凉快嘅海滩一样爽滑。啲草莓西瓜梳打仲可以解渴又唔会太甜,饮一口已经觉得呢个夏天嚟啦!🌞总括嚟讲,呢间店嘅甜点系够水准之余,仲有种细腻嘅回味,真系值得一试再试。下次想食个啫喱般清新嘅甜味,或者食返个触感丰富嘅珍珠奶茶,都知道要嚟边度揾啦!🍓🍉🥥