住港岛区既我第一次入元朗 经朋友介绍之下行咗入又新街寻找隐世之味 行行下见到有间手卷店门口好多人 基于香港人既精神 大排长龙必属佳品既原因就决定试下!依间店同其他大部分既手卷店一样都系无位坐 可以选择立食或者外卖 排队期间可以望下店面有幅大型菜单谂下食乜 手卷种类高达50多种想食饱啲既亦都可以选择丼饭基于本人比较大食最后我拣了一个三文鱼腩手卷同埋一个鳗鱼丼 价钱都算合理企位设有豉油/辣豉油/wasabi/劲辣wasabi 十分照顾客人唔同既口味 当中本人强推劲辣wasabi 对于重口味既我 完全满足晒我既味蕾三文鱼腩外观肥美 表面既油脂望落去十分养眼忍唔住一口咬落去 果种口感同鲜味绝对比得上系日本当地食既新鲜三文鱼!鳗鱼丼系本人既最爱 鳗鱼既表面用火烧过🔥 一打开个盒果种炭烧风味已经令人垂涎欲滴🤤 饭既表面铺满蛋丝 十分香口 味道更加系一流水准😋估唔到依间小小既手卷店可以比到咁多惊喜我!性价比好高 店务员又亲切 真系令人一试难忘!😛

想食饱啲既亦都可以选择丼饭

三文鱼腩外观肥美 表面既油脂望落去十分养眼