2023-03-20
讲起小食舖,不得不提既就紧系我地既鱼蛋烧卖🐟系我地香港既名物!🇭🇰但我无谂过原来鱼蛋惊可以做主角😂今日去试既呢间小食店已经有几间分店,店舖以各款鱼类制品做主题,同时亦都有卖各式小食同面食🍜。由于系小食店,店舖都系以外卖形式为主🥡但外卖造型一啲都唔马虎😍甚至令人会想收藏佢既盒🐟另外值得一提系食物既名称埋会令人会心微笑☺️因为真系好盏鬼🤣。🐒蒜你识捞香滑肠粉💰$25呢款有少少似炒肠粉咁,但系无咁热气版😂因为佢系用左蒜去捞🧄食落好香,而我加埋辣就更加惹味。🐒炸鱼无薯条💰$38👉🏻加黑松露酱$5第一次食炸鱼条,感觉上比薯条更低负担,因为系用鱼浆制成既鱼条感觉食零食期间都可以补足蛋白质🤣黑松露酱绝对系锦上添花🌸一定要加呢$5而炸鱼条岩岩出嚟会热辣辣涨卜卜,放冻左就会缩变左口感偏烟韧🍟2款食感都无阻我对炸鱼无薯条既喜爱。🐒粗粗地脆炸炸鱼狗肠💰$35最后呢个系新产品黎,见到poster写住大碌的爱,佢好似韩国既热狗包咁既概念🌭️不过就成条换成鱼肉🐟好似食紧一条大鱼蛋,On top就有啲Honey mustard🍯果然够哂特别
🐒蒜你识捞香滑肠粉💰$25
🐒炸鱼无薯条💰$38