2018-02-13
今日第一次黎大角咁觅食 朋友就推荐左呢间得奖餐厅 果然超好味 水准一流黎到当然要下得奖作品 就系呢个黑松露夹心芝士pizza 望落已经好surprise 真系好足料 好多黑松露店员仲会教我地点食 有三种食法可以直接食、配提子果醋食、又或者同时配上沙律菜同提子果醋个人最钟意真接食 啖啖都系黑松露 又有香浓芝士味 加上皮薄 外脆内软既口感 好正推荐大家黎到一定要食咁多人一齐食 当然都点下小食评盘啦芝士豆腐好正好好味 趁热食仲有小小流心既效果另外青口同鸡翼都唔错 前者几新鲜 后者就肉质鲜美 又好入味身为黑松露fans 当然都必点黑松露忌廉意大利饭 一送上枱已经即刻闻到香浓黑松露味 食落更满意 唔单止个饭好creamy 又劲黑松露味 而且份量都好大 啱晒大家share另外自选车仔意粉都好有特色 可以自由配搭钟意既西式食材 真系第一次见仲要好多食材都好吸引 忍唔住点左好多我地就拣左墨汁面+忌廉香草汁+Mozzarella cheese+Parmesan cheese+烟鸭胸+烟三文鱼+温泉蛋超吸引 一上枱就见到烟三文鱼整左做一朵花既形状 好有心思 食落都好正 有香浓芝士味 又好creamy 味道
另外自选车仔意粉都好有特色 可以自由配搭钟意既西式食材 真系第一次见仲要好多食材都好吸引 忍唔住点左好多我地就拣左墨汁面+忌廉香草汁+Mozzarella cheese+Parmesan cheese+烟鸭胸+烟三文鱼+温泉蛋超吸引 一上枱就见到烟三文鱼整左做一朵花既形状 好有心思 食落都好正 有香浓芝士味 又好creamy 味道好惊喜 而且每份食材份量一啲都唔少 我地五个人每人都试到
另外都饮左抹茶红豆 味道唔错 唔会太甜
最后都每人试左个甜品 呢个系朋友推荐既原味梳乎厘 真系好好味 好松软 好有空气感 最重要系蛋味浓之余 又唔会好甜 推荐