2017-06-03 249 浏览
庆祝生日等第二击,韩烧!上网见到生日有海带汤&樱花酒杯送等等。即日打电话去订位嘅时候,对方都话系落单时出示身分证就可以。去到餐厅楼下登记个度,侍应俾咗张纸叫我哋上一楼。张纸有写到枱号&生日,但上到一楼佢哋都唔需要睇张纸。一坐低,我谂住问下生日优惠嘅详情,(其实我只想要个樱花酒杯🙈)点知个女侍应话我哋唔系提早一日订,所以无。当下呆咗,如果无,咁头先就应该系电话入面讲,而佢哋嘅Facebook 虽然有讲要提早预订,个无规定一定要提早一日。。虽然唔系要贪啲咩,但本人就最憎尼啲前后矛盾嘅行为。所以系落单嘅时候,又再问多次。今次个男侍应问返我哋系咪有订位,然后再睇咗男友嘅身分证后,就讲返会有啲咩优惠。大致上同Facebook 差不多,不过无炸鸡、无生日相。由于我哋都唔饮酒,所以只要咗海带汤&酒杯。虽然唔系咩大事,但由尼件事都可以睇到啲内部沟通问题。🤷🏻‍♀️发泄完一轮,讲返啲食物先。拣套餐最方便,咩都有啲,唔使烦。因为本人唔太好牛,所以拣咗猪肉生蚝套餐。首先前菜颇丰富,除咗基本嘅泡菜、酸萝卜外,仲有沙律。沙律加咗芝麻酱,简单得来,够好味枱面有酱料介绍,话俾大家知应该点样配搭。我都系第一次知点解之前
庆祝生日等第二击,韩烧!

发泄完一轮,讲返啲食物先。

酱料

枱面有酱料介绍,话俾大家知应该点样配搭。我都系第一次知点解之前有啲韩烧店会有类似海盐嘅调料。所以尼个摆设值得一赞。
满心期待打开两个盖,结果两个入面都系大酱🙄🙄🙄🙄因为一开始嘅事,所以都费事再叫佢哋换。
海带汤

海带汤,好大碗。本身应该就系预两人份量,加上生日优惠送个碗。变咗我哋一人饮咗一大碗🐷

食材嘅卖相都几吸引。
另外用锡纸杯来烧生蚝&菇类,系个创意之举

杂菌拼盘

杂菇盘入面有加牛油,烧都唔会太干。
芝士生蚝

其实成餐饭都唔错,侍应都有主动来添返芝士同蛋浆。虽然一开始有啲小插曲,但都唔会扣太多分。
2017-05-29