2019-06-21
第一次食omakase, 原来同一般食日本菜感觉好唔同!食omakase 既感觉就好似每道菜都系一个惊喜。餐厅提供左几个套餐,我地第一次黎食,就试左个入门既套餐先,每位$650 既枫Momiji , 套餐包左前菜、2点刺身、烧物、6件寿司、味噌汤同甜品。前菜先上系一个摆得好精致既腌鱼,仲有一个好似啫喱咁既菜,另外仲有一片小黄瓜 同一件生既粟米。其实店员有每道菜讲解,不过美食当前,我当然已经忘记哂啦🤪刺身,海胆加拖罗超正😍海胆清甜唔腥,拖罗够肥美鲜鱼。店员话碟上既花都食得架!!全部都系食用花黎。烧三文鱼鲛,腌料味道得宜,烧得够香寿司,六件分左两碟上,店员都有教我地进食既次序。每件寿司都好精致,而且用料新鲜,系坊间难求既质素。最后上埋面豉汤仲有呢个日本蜜瓜,超甜!👍🏻坦白讲,价钱一啲都唔算平,不过你计返食物嘅用料、餐厅嘅环境同埋服务员嘅服务,我就觉得都算系十分之合理,呢度每一道菜店员都会细心讲解,而且师傅也会跟着你食嘢既进度,慢慢上菜,绝对唔使赶住食,系一餐好有质素嘅日本菜。
其实店员有每道菜讲解,不过美食当前,我当然已经忘记哂啦🤪
烧三文鱼鲛,腌料味道得宜,烧得够香
寿司,六件分左两碟上,店员都有教我地进食既次序。
每件寿司都好精致,而且用料新鲜,系坊间难求既质素。
最后上埋面豉汤
仲有呢个日本蜜瓜,超甜!👍🏻