2018-01-08 1042 浏览
今日系万邦行做野,完左已经五点几,下场系7点,同事提议食d野先,所以就系附近揾食。万邦行附近要快靓正既无咩得拣,快餐店又太颓,酒家又太耐,行过少少既利源西街竟然有新开既日本超流行Mix and Match Maki!即系自己选馅料既日式卷寿司店!真系意外惊喜!内面有bar枱同高脚枱外卖堂食都有,同样系画纸自己配搭。外卖纸可以重用,系用白板笔系过左胶既餐牌度画。值得一赞谂唔到可以直接睇recommendation牌上既卷物,或者系雪柜拎combos and rolls 选择好多丫😍 花多眼乱,我地梗系想试新鲜整既自选卷物啦!仲好贪心咁拣双拼馅!叫左两份卷,一份自选,一份signature,咁就可以试到一半既主食啦!原来卷物可以拣两个菜,两个配料,一个脆脆同两款酱汁!想像唔到咁丰富!(下次要两个都自选!)即制卷物既哥哥飞鱼籽三文鱼蟹肉拼红菜头干海草芒果牛油果卷,苹果啫喱芝麻酱(净系个名都长过人)饭卷得唔系好实,因为𩠌真系好多好大旧。透明啫喱仲有橙色青色既飞鱼籽,亮晶晶咁,好靓好靓!食落甜甜地,加埋有别于一般餐厅用既芝麻酱(出面一般用胡麻酱,呢个更加有黑芝麻既香味!),甜甜蜜蜜咁!红菜头有点

内面有bar枱同高脚枱

外卖堂食都有,同样系画纸自己配搭。

外卖纸可以重用,系用白板笔系过左胶既餐牌度画。值得一赞

即制卷物既哥哥

飞鱼籽三文鱼蟹肉拼红菜头干海草芒果牛油果卷,苹果啫喱芝麻酱
(净系个名都长过人)
飞鱼籽三文鱼蟹肉拼红菜头干海草芒果牛油果卷,苹果啫喱芝麻酱

饭卷得唔系好实,因为𩠌真系好多好大旧。
透明啫喱仲有橙色青色既飞鱼籽,亮晶晶咁,好靓好靓!
食落甜甜地,加埋有别于一般餐厅用既芝麻酱(出面一般用胡麻酱,呢个更加有黑芝麻既香味!),甜甜蜜蜜咁!红菜头有点硬,三文鱼加牛油果就基本咖啦,加埋芒果仲开胃!好食
三者都有加蛋黄酱咁,湿湿润润,加上三文鱼几肥美,入口好满足。

Spice me up (鳗鱼,碎带子,泡菜,青瓜丝,干海带,Chotto powder,黑白芝麻 苹果啫喱,怕辣所以辣蛋黄酱改鳗鱼汁)

鳗鱼弹牙既
唔系蒲烧既,但无咁浓味反而更食到鳗鱼既原味。碎带子系混和左少量蛋黄酱同飞鱼子,小辣既泡菜带起整体味道,加埋鳗鱼汁成个味好立体,一啖好难食晒咁多野入口,要分开食,我就每样夹左d放入口,先可以一次过混和晒所有料。

期待左想食好耐,总算satisfied my crave!估唔到一个set有味噌汤同泡菜萝卜加个大饭卷,每人都系around$75。除左望落七彩缤纷,喂饱双眼同相机之外,仲食到好多野,有肉有菜仲有水果,均衡营养啊!
要再黎丫。