2024-02-29
chotto maki經過中環街市,法國有好多嘢食,可惜非常之多人,決定走遠少少,去到利源西街,見到chotto maki~~~由於主要食手卷,輕食為主,所以人流都走得快,等位都相對方便💗呢度嘅手卷壽司都好得意,可以俾你自由選擇入邊放咩配料,我就冇自訂配料,我就選咗本身餐單上有嘅卷物,ebi- taiko,同埋double s😆啲名都好特別ebi taiko入邊嘅配料係由天婦羅炸蝦😍成個配搭非常之好,天婦羅炸蝦,非常之新鮮!我外賣唔係即刻食,都食嘅時候仍然係好脆卜卜😍😍另外,double s係有三文魚,帶子粒,仲有少少辣味嘅醬!其實呢間舖頭嘅醬料好特別,應該係自己調教,平時喺出邊其他壽司舖都好少食到呢種味道😍😍😍佢灣仔仲有分店,得閒真係要去幫襯吓先得,因為可以有好多唔同嘅配搭,每次食都仲好有新鮮感!而且係即叫即整,食材非常新鮮!