2022-06-28
同女友第一次食法国野, 印象几好!餐厅唔大, 装修亦比较简单, 有少少嘈, 系适合轻松倾计既地方. house wine有买一送一优惠, 仲可以一杯红酒一杯白酒, 好开心! 我地两个平时都唔饮红酒, 难得$78可以试两款酒, 红酒比较甜美, 唔苦涩, 容易入口, 白酒原来唔甜既, 都好饮. 份量都几多, 够我地饮足一餐. 前菜点左龙虾汤$88, 芝士洋葱汤$78, 都令我地眼前一亮. 龙虾汤真系好浓虾味, 好鲜味, 仲劲过我地至爱既槟城虾面店, 真系好好味. 洋葱汤既精髓系𠮶块半溶化状态既芝士法包, 都唔知系芝士定法包, 佢又软淋淋又烟靱, 仲同个汤好夹, 芝士控表示完全无法抗拒. 我地仲点左牛肉他他配法包+薯条$158, 薯条冇乜特别, 法包明明冇翻热, 但非常香脆, 会有冲动想买一条返屋企. 牛肉他他...其实我平时冇食开, 唔系好惯牛肉咁样食. 佢加埋葱同法包系几好味既, 味道比较清新, 同想像中唔同. 主菜点左 油封鸭腿配鸭油薯仔$208, 薯仔食第一旧好有惊喜, 成旧都有肉香, 外面仲煎到脆皮, 可惜之后5旧都冇太多鸭油, 比较一般. 鸭腿个皮真系一绝, 仲好味过烧乳猪皮,