2023-07-02 1555 浏览
睇食评或者fb牛腩牛杂谷,好多人都话裕泰好食,去开呢附近,特意前来一试!牛腩牛杂伊面牛腩带肥软淋入味,牛草肚,金钱肚,牛肠,牛膀全部都煮得比较淋身,浓味而不咸,个汤底带甜(真系可以饮到底);可能咁形容d牛杂好似好普通,但系好耐都冇食过每一部位都煮得咁好既粉面舖,尤其系件牛膀,好多舖头会炆死件膀(又实又难食),一系咬唔入(未炆够身)一系唔入味,而牛肠又肥又香,裕泰真系整得好食。下午6点左右嚟到,都系冇崩沙腩,碗牛腩粉$32,加$10双拼牛杂,加$5转伊面………再加$10有一包鱼皮(我觉得份量好多),加$5又有埋杯野饮(茶啡类千其唔好有咩期望😂)有dd要求你饮汽水把啦!咁既价钱,食到碗咁好食既牛杂粉,好满足!!另外见到隔离枱碗生牛肉越南河亦都好吸引(越南河贵$10,睇到系大碗d既),其他食客碗牛面珠份量亦非常之多,如果下次经过会再试其他。个人口味,对比附近既粉面店,我食过好几间,斋论牛杂呢间

牛腩牛杂伊面

2023-06-29