2017-04-10
开了Account好耐,耐到唔记得了,因为工作太忙,难得有机会同家人第一次黎到呢间小店试食,当然唔客气豪食一下啦。一入到黎,见到有大大个公仔企左系店入面,系必影的景点之一。因为太多人了,所以当日冇机会影到。入面好多张椅上都会放有毛公仔,钟意公仔的女性一定好开心。店员仲会有趣咁讲话D公仔会不定期咁自己走黎走去嫁。每张枱上都有烛光,非常有情调。首先黎的系店员推介的两款新鲜生蚝。店员好细心咁介绍两款生蚝的特色,咁当然我系唔会记得系咩名啦一放上枱新鲜的卖相同打灯效果已经吸引左我。两款蚝入口的味道同咬口都的确不同。淡淡的海水味,爽脆的蚝边加上饱满的蚝身,食完会好想问自己做咩唔叫六件慢慢食。之后呢个海胆蟹肉牛油梨芒果他他完全攻破左我,可以讲系系非常香滑浓郁。 香滑的牛油梨加上浓郁的大大块新鲜海胆,中间的蟹肉再加添了食材间的口感和海洋的味道,最后中间细细粒的芒果肉为整碟菜色加添了果香,令人更想食完再食。呢个蟹肉带子海胆拌饭又系另一充道完全系爱上了的菜色。可以讲系爱蟹的人必食之选。香浓的蟹膏份量非常多,再加上新鲜的海胆同脆口的鱼子,放系热热的珍珠米上,米饭的热度令到蟹膏的香味进一步升华。当香气飘入去大
知道餐厅有出名的甜品,但真系食得好饱好满足,就留返下次再黎食啦。
另外真系值得一赞的系店内气氛非常好,店员会主动介绍菜色,有时仲会同你倾几句,好开心嫁。