踫巧今日屋企突然无水,而且天气好热,真系要去商场冷静下!今日想食泰国菜,趁早可以食个午餐顶成日 ✌🏼(168断食中)第一次来金坊,分别叫了两个午餐:1, 海南鸡拼猪手饭 + 椰皇沙冰 (特饮加少少钱):味道唔错,而且份量都多。我一个女人仔食唔晒,要老公帮手清埋。我自己钟意海南鸡多d,因为够嫩滑。椰皇沙冰几特别,第一次试,味道清清地,唔会好甜,而且仲食到椰肉 👍🏼2, 马沙文咖哩鸡脾饭 + 椰汁黑珍珠凉粉冰 (特饮加少少钱):味道唔错,个汁甜甜地,好得意。鸡脾肉够嫩滑 👍🏼系我地自己有误会,以为黑珍珠即是台式珍珠 🤣 不过都好味道。另外追加小食:蒜蓉饱条 & 沙嗲鸡串烧:虽然普普通通嘅款式,不过好味道。例汤竟然有冬阴公汤,好开心 😱🤩感觉系泰式茶餐厅,整体味道唔错,份量亦好大方。食午餐嘅好地方,抵食好味又大份!
踫巧今日屋企突然无水,而且天气好热,真系要去商场冷静下!

第一次来金坊,分别叫了两个午餐:

例汤竟然有冬阴公汤,好开心 😱🤩

2022-06-29