2020-03-07
因为呢排武汉肺炎搞到大家都唔好出街食饭,更加唔敢出去打边炉🍲,我系个火锅🍲控,劲钟意打边炉🍲,但如果要自己去街市买食材,又要整汤底真系几烦又要洗好多野,其实而家有好多火锅🍲店都可以有外卖🥡服务,咁样我哋可以轻松方便在家中打边炉🍲,又唔洗怕出去打边炉🍲会交叉感染。因我打边炉🍲瘾起,就途经尖沙咀渔一鲜海鲜火锅料理,见到有外卖🥡服务,咁架要去试吓啦,我就叫左果金汤花胶锅、牛魔王拼盘、本地澳洲黑豚肉、脆鲩骨腩片、咸淡水鳝片、流沙墨鱼丸、自家制墨鱼🦑腐、皇帝菜、咸蛋炸鱼皮。金汤花胶锅果汤好浓郁,极多花胶,加埋半只鲜鸡,重要果汤煲都奶白色劲正咸蛋炸鱼皮即叫即炸,入口好脆之外重有劲香浓的咸蛋黄味道,真系会食极唔停口牛魔王拼盘打边炉🍲点少得叫牛呢,牛肉油花分布好平均,入口即化,牛味劲浓,最特别系牛胸爽,白色好似肥膏,口感好爽脆流沙墨鱼丸墨鱼丸劲爽,入面系流沙蛋黄酱,有惊喜咸淡水水鳝片及脆骨腩一个字够清鲜,脆骨腩又爽唔会有有阵泥味,鳝片肥美鲜甜而家单点外卖🥡重要有9折优惠
金汤花胶锅
果汤好浓郁,极多花胶,加埋半只鲜鸡,重要果汤煲都奶白色劲正
咸蛋炸鱼皮
牛魔王拼盘
流沙墨鱼丸
墨鱼丸劲爽,入面系流沙蛋黄酱,有惊喜
咸淡水水鳝片及脆骨腩
一个字够清鲜,脆骨腩又爽唔会有有阵泥味,鳝片肥美鲜甜
而家单点外卖🥡重要有9折优惠