2022-08-17 544 浏览
星期日亲番工前9点几同老婆去beans 食嘢,见平时屯门beans 都好多人排队,所以都无入去食过。撞岩星期日谂唔到食乜,见到beans都系6-7个人排紧,咁就一于试试佢。一试出出地事,一坐低店内有成4-5张四人台系吉左,楼面起码仲有三份一空间比客人入座,咁岩岩我地成条队嘅人排队个20几分钟咪白白浪费左?点解要客人系店外排队帮忙做势好似好多人排队等食?而店内楼面又点解要克意空置咁多张台?定真系人手唔够做唔切?那呢个营商手法我唔再探讨落去,反正第一印像差!而星期日menu 选择原来唔多,亦无all day之类cafe 常有嘅嘢食,我地就叫一个蕃茄肉丸长通粉,一份班尼迪蛋,另加一杯榛子朱古力鲜奶咖啡,同热柠蜜。一黎打头阵黎左我杯啡先,眼都突埋,奶泡好似粗左少少🤏,再黎埋老婆杯柠蜜,睇番相时间系上送餐上台3分钟,奶泡变成咁?当屯门人个个都唔饮咖啡?可能制作咖啡时奶泡打得太粗,可能摆得太耐?都少见会出现咁嘅latte 。等嘢食途中 见到 空置嘅台都系会慢慢入客,总之大家有大家排,张台有张台等大家坐😂嘢食终于到,肉丸长通粉,公道讲句蕃茄酱好味嘅,但肉丸系冻嘅,宜家家私肉丸咁上下😂而我份班尼迪蛋加

而我份班尼迪蛋加左肠同多士,价钱就60几蚊,好食就可以唔理价钱,最弊真系诚意欠奉只蛋差少少全熟🫰🏻真系well done! 如果唔加埋份多士同肠,应该都无乜睇头,不过志在揾钱博你地加配其他食物。

呢间铺头,系唔理想嘅,嘢食味道唔差,但对唔住佢个价钱,饮品我杯咖啡相当赶客,一大败笔,服务唔讲因为手机点餐,坐左十分钟水都无杯,最大败笔系间嘢又要人等,等完又要唔好食唔好饮,cafe 黎讲贵过佢嘅大有人在但佢出品对唔住个价,对唔住班客。
2022-08-14
$70 (早餐)