2019-01-11 457 浏览
因为阿妈系印尼华侨,所以自小都食开印尼菜,不过啲老字号愈来愈少,唔少都执左,就连印尼餐厅都要年三十晚光荣结业。趁印尼餐厅仲系度,拿拿临带阿妈食番次,不过大家要预左黎等,就算订左位都要,咁我宁愿walk in等,因为都系要一齐等,大家体谅下。印尼餐厅有我细路时好钟意饮既大树菠萝冰,而家冇咩边度饮到,所以饮番真系几开心,同埋佢唔太甜,阿妈就饮椰子冰,呢样就好多餐厅都会饮到。巴东牛肉当然系呢度既招牌啦,几乎个个都叫番碟。巴东牛肉煮得好腍好入味,味道正宗👍🏻巴东牛肉唔易煮,工序繁复,食到好食既坚难得。加多加多都系我地既至爱,香甜又有啲粗粒花生既酱汁,捞埋一堆爽脆既蔬菜食,好食到爆,当然呢个易整过巴东牛肉啦,主要取决酱汁同菜既新鲜度。串烧鸡肉其实闻落好香烧烤味,不过食落就太重香茅味,盖过原先烧烤鸡肉既惹味,但整体都有肉汁,肉厚得黎又唔会嚡。