2021-04-13
一直bookmark咗白房子好耐都未有机会去,趁住复活节假期,去满足一下我嘅少女心⚘餐厅装潢以白色为主,有一幅特大打卡红色花花墙,天花满布花花串,全部都系花,睇到心花怒放🌺 好耐冇试过去一间餐厅由入门口一刻就可以打卡,食物卖相都非常精致,而且所有细节都做得好有心思,有少少唔舍得食😅同时都。令我花左唔少时间去影,好想将菜式最靓嘅一面呈现出黎 够姜葱爆你 ($107)个名好搞笑,系新菜式。卖相中规中矩,但一拍埋花花墙影相就觉得好靓呀😍食落更加系不得了,味道就系姜葱炒意粉,仲有杂菌。真系好有惊喜,冇谂过意粉都可以咁煮,中西合璧,而且味道又好夹。看似平凡,其实别出心裁,真系好欣赏设计菜式嘅人💕好味指数 🌕🌕🌕🌕🌕抵食指数 🌕🌕🌕🌕🌑打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑 蝶豆花绿茶 ($45)蝶豆花冲嘅饮品一定系靓嘅,因为颜色特别🍹衬落白色墙好靓🥰而呢一杯饮品带多一点菊花味,感觉清新一点,唔错。好味指数 🌕🌕🌕🌕🌑抵食指数 🌕🌕🌕🌕🌑打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑 龙虾先生游花园 ($298)听个名都知呢碟意粉会好靓,见到实物,真系名副其实,见到只龙虾喺个花园度🦞成幅画咁。龙虾用左好多蒜蓉,又有龙虾味又有咬口👍意粉被蛋网
够姜葱爆你 ($107)
好味指数 🌕🌕🌕🌕🌕
打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑
蝶豆花绿茶 ($45)
好味指数 🌕🌕🌕🌕🌑
打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌑
龙虾先生游花园 ($298)
听个名都知呢碟意粉会好靓,见到实物,真系名副其实,见到只龙虾喺个花园度🦞成幅画咁。龙虾用左好多蒜蓉,又有龙虾味又有咬口👍意粉被蛋网包住,而且系龙虾味嘅忌廉汁煮,食完好满足,值得一提,意粉软硬非常适中,唔系普通货仔,而且份量都唔少,所以要推介一下
好味指数 🌕🌕🌕🌕🌗
打卡指数 🌕🌕🌕🌕🌕
White Hse Cookie Cup ($69)
呢一个曲奇杯一直想试,因为又有得食又有得玩差😂将鲜奶倒入曲奇杯咁饮,饮法好得意,曲奇杯唔会太甜,唔错👍咁岩餐厅做紧复活节主题,曲奇杯上面嘅图案换成我最喜爱嘅兔仔🐰而且兔仔图案做得几可爱,令我觉得好开心😍
店员细心提点唔好直接拿住杯嘅耳仔黎饮,要直接攞住杯身,因为惊杯耳会甩🔔好细心,抵赞👍
好味指数 🌕🌕🌕🌕🌑
抵食指数 🌕🌕🌕🌗🌑