2024-12-12 1559 浏览
大明里呢度有好多餐厅,呢间文兴酒家门面唔系太起眼仲有啲陈旧,但行入嚟会觉得别有洞天👍🏻 入面装修非常雅致而且食物味道一流,十分推荐大家嚟试试!🥢樱桃鸭配文兴叉烧皇呢个烧味拼盘有齐两款王牌,樱桃鸭有阵果香味,食落亦够晒油香!叉烧就非常软嫩,外层嘅蜜糖做到又甜又香脆👍🏻🥢太白花雕鲍鱼+辣藕片非常够花雕酒香👍🏻 而且大大只鲍鱼切片,一啲都唔孤寒,厚切鲍片十分弹牙,辣藕片亦好爽口,作为前菜非常可口👍🏻🥢特色酸菜沙巴龙趸原条沙巴龙趸上枱好震撼🤤 唔使讲都知道啲鱼肉有几爽滑,鱼骨汤底好香浓,加埋酸菜,酸辣味够抢口👍🏻 汤底入面仲有好多配料同薯粉,大家都食到停唔到!🥢黄金炸大肠炸到好香脆但又唔觉得油腻,点埋个酸甜酱一流🥢文兴招牌炒饭炒饭粒粒分明非常干身,用樱花虾嚟炒香气十足,重点系用蛋白嚟炒,诚意满分👍🏻🥢中式心太软原来系椰汁蛋白炖奶,入面仲有海燕同埋桃胶,非常滋润,秋冬天食一流

🥢樱桃鸭配文兴叉烧皇

🥢太白花雕鲍鱼+辣藕片

🥢特色酸菜沙巴龙趸

🥢黄金炸大肠
炸到好香脆但又唔觉得油腻,点埋个酸甜酱一流

🥢文兴招牌炒饭

🥢中式心太软