2007-12-10
师傅食得唔系好饱情况底下, 继续四出揾野食, 揾下揾下终于揾到呢间食店, 师傅觉得食个甜品都好, 于是乎决定入去!一坐底个伙计即刻放底个餐牌, 效率相当之高, 睇左一阵师傅要左个椰香芒果刨冰, 要友人要左个杏仁糊汤丸!甜品好快就到, 师傅一见到个椰香芒果刨冰就觉得好开心喇, 一条高高冰柱, 而周围铺满了芒果, 底下还有少少凉粉, 卖相一流, 不过食落口发觉唔系咁特别, 最主要系糖水太甜, 感觉就好似净饮糖水, 不过刨冰就依旧好冰冻清凉, 芒果就好甜都几好味, 但系食左一半已经觉得好冻喇; 杏仁糊汤丸师傅就冇食到, 不过见到个卖相都几好, 加上见友人食得津津有味, 应该唔差!总括黎讲师傅食物就普普通通, 唔系咩咁特别同咁出色, 加上价钱又唔系平, 廿六蚊个刨冰都算贵喇, 不过个刨冰柱个卖相都几吸引, 值得加分! 下次或者可以再黎试下佢其他食物啦!