2020-12-17
随著大角咀旧楼收购重建,新住宅落成,呢边既发展真系越来越成熟,餐厅亦都开始多了,呢间cafe正正就开左系利奥坊二期地下全店以灰色水泥墙同地为主,型格得黎但又唔会觉得成间黑蚊蚊,地方好大好宽蔽,好舒服牛油果火腿配班尼迪克蛋两块面包烘过后外脆内软,牛油果熟度岩岩好,火腿是煎过的更加好味,egg benedict 配埋个荷兰酱食落好smooth,仲令到成个包无咁干,满分全日英式早餐个All day breakfast既蕃茄,菇都有烤过,scrambled egg唔系加左好多奶同油淋淋个只煮法,虽然无咁滑但我钟意,块薯饼好好食,好满足黑松露野菌意大利饭意大利饭软硬适中,每一啖都有浓郁既菇味,加埋黑松露就更加香香蒜菠菜烟肉白菌意粉干炒香蒜意粉炒又香又干身,加入菠菜就令到个意粉无咁干,成碟既味都几夹又惹味Flat White 选了Nutty豆,奶既香甜同nutty豆既味道真系好夹,虽然摆耐左有气泡,但成杯饮落系好rich 好顺滑抹茶 & 焙茶拿铁两杯个拉花都好靓,亦都饮到抹茶&焙茶既香味,奶同茶既balance做得不错无谂过大角咀会有一间咁舒服咁出色既cafe, 希望之后会再有多d餐厅进驻,维持良
牛油果火腿配班尼迪克蛋
全日英式早餐
黑松露野菌意大利饭
意大利饭软硬适中,每一啖都有浓郁既菇味,加埋黑松露就更加香
香蒜菠菜烟肉白菌意粉
Flat White
抹茶 & 焙茶拿铁
无谂过大角咀会有一间咁舒服咁出色既cafe, 希望之后会再有多d餐厅进驻,维持良性竞争,带旺成个大角咀