2025-01-06
呢间位于湾仔嘅超正宗台湾餐厅~最近搬咗去利东街嘅新舖位~成间餐厅都摆满晒台湾地铁站牌,仲有个开放式厨房可以望住店员冲手摇!今次我喺下午茶时段嚟到~虽然食物份量少咗,但系价钱够实惠🫶🏻记得佢下午三点后先有下午茶时段啊❗️—————————————** 蚵仔大肠面线 $58去台湾一定会食嘅大肠面线!蚵仔嘅份量超多!而且超大粒胀卜卜,食落就系正宗台湾面线嘅味道,钟意食大肠面线嘅人都会钟意🫶🏻** 蚵仔煎蛋刈包 $50刈包入边包咗好多蚵仔同煎蛋,仲有加咗蚵仔先用嘅酱汁,食落有啲蚵仔煎嘅感觉~而且成个包仲热辣辣,蛋白嘅部份比较多,比平时嘅蚵仔煎少啲油腻感,而且保留到蚵仔嘅风味🥰佢仲有提供消毒湿纸巾俾我哋抹手添佢仲有附送椒盐贡丸,微微焦嘅外皮锁住咗贡丸嘅肉汁,食落系有肉汁的❗️** 复刻奶茶 +$18外面有黑糖挂边,第一啖饮落意外地有咖啡味!饮落都几顺口,有甜甜嘅古早味~
—————————————
** 蚵仔大肠面线 $58