2023-12-09
大角咀HSBC大厦附近,利澳坊商场下边,有间餐厅,放工之后饮啤酒非常之抵😜,lunchtime 都好好食嘅餐厅银行员工同事仲有特价㖞通常我都会过嚟叫set lunch, 或者放工同同事过嚟饮嘢。我试过意大利粉、薄饼,以及芝士蛋糕都唔错平时都会附送一啲面包,作为前菜,有冇嚟讲我会沾大量橄榄油,唔使用牛油其实比较健康,今日仲有新鲜蕃茄蓉😋烤美国肉眼扒餐🥩今次都系食个set lunch, 我就叫咗个烤美国肉眼扒,配上长长哋嘅长柄西兰花🥦,其实喺超市自己买都几贵㗎!外型纤幼修长,比普通西兰花更加清甜及美味。一般如果系西餐厅嘅配菜会系依种或者芦笋。牛扒我叫咗五成熟,香口好味,而且肉质松软,而且肉味浓厚,肥瘦适中。配上冻咖啡😜烤嫩鸡肉沙律🥗我朋友就叫咗个健康嘅烤嫩鸡肉沙律,需要点啊健康,但系打两个酱汁加埋脆果仁、青苹果、圣女瓜、提子等等,味道丰富有层次,而且蔬菜新鲜健康炸鱿鱼圈圈🦑另外叫左一个好钟意食嘅炸鱿鱼圈圈🦑,新鲜嘅鱿鱼非常之好食,炸咗就特别香口。张床都非常之特别有青瓜、香草、他他像、柠檬、新鲜嘅口味青清可以配合炸鱿鱼食用。
银行员工同事仲有特价㖞
烤美国肉眼扒餐🥩