2019-04-18 29 浏览
如果一大班人食甜品,我一定会推荐呢间爱添,本来唔清楚佢系一间甜品舖,但睇过佢嘅餐牌发现呢度有好多唔同款式嘅糖水,望落去都几吸引。由于睇到心大心细,问咗个店员,佢话呢度最出名最多人叫嘅系炙烧焦糖布蕾日式梳芙厘班戟,Oreo起司蛋糕巧克力流心日式梳芙厘班戟,果然佢哋冇介绍错,梳芙厘班戟竟然唔似其他甜品舖,要等好耐先焗好,等候时间比我想像中短,两个都配上一款雪糕,海盐雪糕卖相好吸引,带点浅蓝色有点像Tiffany Blue,不过略为有点咸过头,好似将成旧盐摆进口中。但是那个焦糖布蕾日式梳芙厘班戟,真的好像法式焦糖炖蛋,香滑幼细,奶打得好香!食落去有种莫名其妙的感动,配上雪糕真的甜到入心入肺。另外Oreo起司蛋糕巧克力流心日式梳芙厘班戟又是一个杰作,太美味了,卖相吸引加上流心效果,吃下去绵绵的,配上豆腐雪糕,更是画龙点睛。
如果一大班人食甜品,我一定会推荐呢间爱添,

2019-04-10
$100 (宵夜)