餐厅: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期)
资讯:

咁岩去开铜锣湾整指甲,又想食日本野,但铜锣湾闲闲地都要二、三百以上仲要食得唔多~~咁岩又见到大喜屋系铜锣湾有分店仲要有午市分题,仲要二百蚊左右,咁梗系去食啦~~(我都系第一次一个人食日式放题)好彩呢间分店系用WECHAT手机落单,劲方便,唔驶写纸叫店员入单。我一黎就点左一大堆刺身,有我最钟意食的甜虾同赤虾刺身。落左单无耐,就好快上台~~甜虾刺身好甜,而赤虾刺身好大只又劲厚肉。其他刺身水准都不错再黎寿司,因为每件都细细旧,可以叫多几款试下,款款水准都不错。最正系有海胆手卷任食,海胆味道唔腥,CP值都不错除左点餐外,仲有自助餐点,有我最爱的北京填鸭仲要系即叫即切,唔系切定晒,好正!我仲试埋佢既原盅炖汤,都好足料下,味道都唔错,有我平时食酒店BUFFET既水准呢个翠肉瓜串烧烧得好JUICY,好好味~~最后我叫左牛肉汤乌冬同雪花牛肉锅。乌冬都几弹牙,但牛肉同汤底我就钟意雪花牛肉锅多D。食放题就有呢个好处,我将乌冬放入牛肉锅就有呢个完美的组合好正!原来一个人去食放题都几正!
(我都系第一次一个人食日式放题

我一黎就点左一大堆刺身,有我最钟意食的甜虾同赤虾刺身
落左单无耐,就好快上台~~
甜虾刺身好甜,而赤虾刺身好大只又劲厚肉。其他刺身水准都不错

刺身

最正系有海胆手卷任食,海胆味道唔腥,CP值都不错

芒果鱼籽花之恋,明太子吞拿鱼绣球、三文鱼花之恋
龙虾膏玻璃虾寿司,深海池鱼王寿司
柚子胡椒汁烧左口鱼寿司,海盐烧海胆赤虾寿司
海胆手卷

除左点餐外,仲有自助餐点,有我最爱的北京填鸭

仲要系即叫即切,唔系切定晒,好正!
北京填鸭

炖汤

呢个翠肉瓜串烧烧得好JUICY,好好味~~
牛油翠玉瓜串烧

最后我叫左牛肉汤乌冬同雪花牛肉锅。
乌冬都几弹牙,但牛肉同汤底我就钟意雪花牛肉锅多D。
放题就有呢个好处,我将乌冬放入牛肉锅就有呢个完美的组合

好正!
雪花牛肉锅

原来一个人去食放题都几正!
2019-01-10
北京填鸭
炖汤
牛油翠玉瓜串烧
雪花牛肉锅
  • 有子胡椒汁烧左口鱼寿司,海盐烧海胆赤虾寿司
  • 刺身拼盘