2009-04-07 16 浏览
昨晚朋友book 左大吉$138 任饮任食.入面都几full, 比较暗同焗芝士馒鱼卷: 唯一一样野有馒鱼.芝士就食唔出啦, 不过食到入面有一pat 浆o系度牛柳粒, 好够味, 唔韧, 合格刺身唔太得, 样样都雪到成旧冰咁. 甜蛋太实得甜虾较好, 真系鲜甜, 三文鱼不过不失, 但唔叫好食吞拿鱼... 散既... 食落仲唔系咁新鲜...哩碟野摊多阵都唔得, d 吞拿鱼出晒血水, 全部都劲大浸雪味...黑板写住有蟹肉翅, 每人一碗试下揾唔到有蟹肉, 得d 菇, 鸡肉, 蛋丝咁. 饮左一半觉得冇料到就冇饮了炸物唔错天妇罗炸虾好松脆, 炸蚝d 炸粉较多, 墨鱼丸墨鱼少左d, 炸带子食到一丝丝既炸鸡软骨, 食到少少盐味, 唔太咸软壳蟹卷只软壳蟹系咪细只左d 呢. 食左都食唔到有...濑尿虾寿司, 好鲜甜焗蚝, 都系我其中一个黎既目标, 期待左好耐, 等左好耐先黎可惜期望过高, 原来不太好食只蚝唔连壳, 应该系循环再用吧上面唔系芝士焗, 系d 沙律同生果咁既野卖相唔差既, 但味道真系冇乜特别蟹粥, 好过个蟹翅既, 有d 味. 不过好大浸粟米味蟹味都系冇乜, 但有蟹壳, 证明左佢有落蟹元贝, 黎到真系
昨晚朋友book 左大吉$138 任饮任食.
入面都几full, 比较暗同焗

芝士馒鱼卷: 唯一一样野有馒鱼.
芝士就食唔出啦, 不过食到入面有一pat 浆o系度
牛柳粒, 好够味, 唔韧, 合格

刺身唔太得, 样样都雪到成旧冰咁. 甜蛋太实

得甜虾较好, 真系鲜甜, 三文鱼不过不失, 但唔叫好食
吞拿鱼... 散既...
食落仲唔系咁新鲜...

黑板写住有蟹肉翅, 每人一碗试下

炸物唔错

炸鸡软骨, 食到少少盐味, 唔太咸

软壳蟹卷只软壳蟹系咪细只左d 呢. 食左都食唔到有...
濑尿虾寿司, 好鲜甜

可惜期望过高, 原来不太好食

只蚝唔连壳, 应该系循环再用吧
上面唔系芝士焗, 系d 沙律同生果咁既野
卖相唔差既, 但味道真系冇乜特别

蟹粥, 好过个蟹翅既, 有d 味. 不过好大浸粟米味
蟹味都系冇乜, 但有蟹壳, 证明左佢有落蟹

元贝, 黎到真系睇唔出哩碟系元贝. d 牙菜冚住晒

羊胺, 我其中一样至爱
一上台朋友就话闻到好大朕膻味. 一份有4件
又几好食㖞, 够林, 不过侧边较多肥膏, 膻味未至于太浓烈

乌冬, 冻既好似赤丸咁, 同样弹牙
牛奶海鲜窝, 好普通
咩魔鬼面, 朋友开头话d 汤系辣到红色o个d, 所以叫左个黎谂住试下
点知原来魔鬼面系菜炒墨鱼面

d 墨鱼面既色素好劲, 夹一注成对筷子变左黑色了. 食左一注就冇食, 都冇味既

好一般既放题, 不过138 系几平
一间日本铺既寿司刺身竟然唔掂, 简直系一大至命伤
d 野食出唔切, 食下又停下咁
最后问佢仲有冇野未黎, 唔系就埋单, 个侍应行左一转返黎话黎齐
但我最后明明叫左个羊胺都未黎, 已经好饱所以都冇同佢计较, 但好明显系漏单
wasabi 冇料到, 落左劲多都冇味
鱼生
炸物