2017-02-18
上两星期在美丽华食四方去鼎泰豊既路上, 见到装修唔错既WAKAYAMA, 望下午市装牌, 熟食定食约$78起, 有刺身既定食就由$88起。就讲好揾日帮衬。今日再黎, 就系外面玻璃见到和歌山三个字, 先知原来间野系叫和歌山。我叫了个三文鱼+野菜乌冬定食。等了一会, 侍应将下面个盘车埋黎。穿左个大窿, 要我问佢, 侍应先补句话:三文鱼后上, 食住乌冬先。乜日本野唔系应该上刺物寿司先架咩。讲点食物, 沙律普通货。 个汤唔够热+淡。蒸蛋睇上去干争争咁, 不过食落去都唔差, 虽然唔系水汪汪, 但都算滑, 同足料。野菜乌冬就清汤类似木鱼汤果只味。普普通通, 不过乌冬系令野, 类似稻庭风乌冬。饱左一大半三文鱼终于到。有2件寿司+3片刺身+2件花之恋。讲真净依碟野都值返$70-80。仲要系肥三文鱼。除左粗果条白色脂肪外, 你见到d肉入面都系一丝丝一丝丝白色脂肪。以唔系腩位而言, 佢d刺身真系好肥美。大推。至于点解我会比ok而唔系笑脸呢?因为个定食盘上面有只虫仔(下图慎入)希望只系我中头奖, 而唔系店方卫生问题啦。
今日再黎, 就系外面玻璃见到和歌山三个字, 先知原来间野系叫和歌山。 我叫了个三文鱼+野菜乌冬定食。等了一会, 侍应将下面个盘车埋黎。 穿左个大窿, 要我问佢, 侍应先补句话:三文鱼后上, 食住乌冬先。乜日本野唔系应该上刺物寿司先架咩。
讲点食物, 沙律普通货。 个汤唔够热+淡。
蒸蛋睇上去干争争咁, 不过食落去都唔差, 虽然唔系水汪汪, 但都算滑, 同足料。 野菜乌冬就清汤类似木鱼汤果只味。普普通通, 不过乌冬系令野, 类似稻庭风乌冬。
饱左一大半三文鱼终于到。
有2件寿司+3片刺身+2件花之恋。讲真净依碟野都值返$70-80。仲要系肥三文鱼。 除左粗果条白色脂肪外, 你见到d肉入面都系一丝丝一丝丝白色脂肪。以唔系腩位而言, 佢d 刺身真系好肥美。大推。 至于点解我会比ok而唔系笑脸呢?
因为个定食盘上面有只虫仔(下图慎入)
希望只系我中头奖, 而唔系店方卫生问题啦。