2017-04-14
近两日又凉返,急不及待揾齐好姊妹齐齐打边炉,有人食过大角嘴既表叔火锅推介不错,而且当日同行众男又要追英超,表叔有大电视所以最啱不过。未点菜桌面已经有一盘酱料自己混,之后再研究研囚地餐牌。我地拣左胡椒猪肚鸡锅一只,汤底上桌时闻到好浓胡椒味,而鸡是另上的,睇到成只鸡既份量无欺场,之后侍应帮我地放入煲内煲。再来点菜,被推介当日优惠孖宝先598/份,就系手切肥牛拼象拔蚌刺身,哗正,同行各人系牛魔王,牛好够肉味好软糯吾系千年雪藏货,刺身又爽甜好新鲜,原来仲有好多吾同剌身有师傅即㓥架。至于份量亦吾系少架,我地有6个人,加埋其他食物其实当日各人都系饱饱咁走,胡椒汤底好够浓郁吾会死咸死辣,恰到好处。配菜方面,先来大大只桶蚝,不过因为好大只所以得4只,还好同行有两女子吾食蚝刚好够分。四宝丸一定要叫,手打好新鲜好弹牙,而且食到馅既,鱼子墨鱼滑一样咁正。本来想食白鳝片,但最后拣左大家都爱既脆肉鲩,又系一落汤两分钟被K.O.哂。我地亦有叫左素菜,粉丝必定叫啦索左d汤食正到不得了。墨鱼片,几爽。另外一定要叫既系炸鱼皮,我地重复叫左两次,因为实在太好味,是即炸热辣辣的,就咁食已经好好味,放汤又系另一食法。席间各人